VRTEC ŠKOFIJE (OŠ Škofije) (05) 6626 580
 

Čebelice pozimi

V zimskem sklopu dejavnosti smo se še vedno največ gibali, raziskovali knjige ter naravne materiale, prepevali ter plesali. Kotiček Kuhinja ter Mehki kotiček (blazina, dojenčki in plišaste igrače) pa sta postala zanimivejša.
V decembru smo precej ustvarjali, praznovali (tudi rojstne dneve) in se zabavali, na popoldanskih novoletnih ustvarjalnih delavnicah še s starši. Zadnje dneve pred božično-novoletnimi prazniki smo se veselili vsi otroci vrtca kar skupaj, krona tega druženja pa je bil vsekakor prihod Dedka Mraza s pravljico ter darili. Posebno darilo je otrokom in skupini na splošno v tem času predstavljala tudi prisotnost praktikanta Toneta.
V januarju in februarju smo “praznovali” nekoliko drugačen rojstni dan. Šlo je, namreč, za 60. rojstni dan pravljice Ele Peroci, Muca Copatarica. Ob tej priložnosti smo se še bolj trudili copate samostojno sezuti in poskusiti obuti. Pri tem nas je pomagala usmerjati tudi praktikantka, dijakinja, Sara. Pohvaliti se moramo še s tem, da se je knjig o Muci Copatarici kar naenkrat nakopičilo, saj so jih prinašali “z vseh vetrov”, tako osebne od doma kot izposojene iz knjižnice. Peli in rajali smo o “muci, ki nagaja”, “iskali” copatek, ki se je izgubil … Kulturni teden je bil letos krajši, a kot vedno navdihujoč. Z zimskimi počitnicami smo zaključili zimski sklop dejavnosti, čeprav se je pokazalo, da se zima še zdavnaj takrat ni bila poslovila.