Prvi teden v oktobru smo posvetili tednu otroka z osrednjo temo PROSTI ČAS. Pripravili smo zanimiv in razgiban teden za otroke vseh skupin. Preostale dni v mesecu oktobru pa smo posvetili pravljici Pod medvedovim dežnikom. Spoznavali smo gozdne živali, izdelali vsak svoj rdeč dežnik in medveda, si naredili lutke za konec pa še zaigrali v lutkovni predstavi. Spoznali smo deklamacijo o želodu in pesmico Ježek in medved. Odpravili smo se tudi na jesenski sprehod v gozd, kjer smo nabirali različen jesenski material s katerim smo nato okrasili našo garderobo. Sodelovali smo v projektu Simbioza giba. Skupaj z našimi starši, starimi starši in prijatelji smo se odpravili na pohod k plavskemu potoku.

Prvo polovico meseca novembra smo posvetili opazovanju narave. Naslikali smo jesensko drevo in se sladkali s kostanjem na Kostanjčovi veselici. Na igrišču smo telovadili z naravnim materialom v igralnici pa razvrščali jesensko listje. V drugi polovici meseca novembra smo spoznavali črte takšne in drugačne. Ravne in krive črte smo razvrščali, risali in jih poskušali poiskati v naravi. Obiskala nas je tudi medicinska sestra, ki nam je povedala in pokazala kako si pravilno umijemo roke.

V prazničnem decembru smo veliko ustvarjali, peli in plesali ob praznični glasbi. Postali smo Božički za en dan in razveselili 2 letno deklico. Krasili smo novoletno jelko in pekli slastne praznične piškote. Obiskal nas je tudi Markov stric Andrej, ki nam je zaigral na harmoniko. S seboj je prinesel tudi čisto pravo majhno harmoniko na katero smo lahko zaigrali tudi mi. V novoletnem tednu smo si ogledali različne predstave skupaj z otroki iz ostalih skupin. Zadnji dan nas je obiskal tudi Dedek Mraz in nas razveselil z darili.