DRAGI NAŠI POLŽKI, – OTROCI IN STARŠI,

 

V TEJ NEPRIČAKOVANI, POPOLNOMA DRUGAČNI IN HKRATI TEŽKI PREIZKUŠNJI, MISLIMO NA VAS.

UPAMO, DA SO ZA VAS TI DNEVI, KO VSI OSTAJAMO DOMA, V ČIM VEČJI MERI PREPLETENI S POVEZANOSTJO, UMIRJENOSTJO, DOBRO VOLJO IN USTVARJALNOSTJO, KOT JE PRI NAS POLŽKIH, V KAR RADI VERJAMEMO, ŽE V NAVADI.

ŽELIMO, DA BI VSE NAS TA “NAŠ POLŽJI MOTO” VODIL TUDI V TEH DNEH, KO OSTAJAMO DOMA, ZATO VAS VABIMO K SKUPNEMU IZZIVU: Z OTROKI DOMA PREBERIMO ČIM VEČ PRAVLJIC, KI SO NJIM VŠEČ, DA SE POVEŽEMO IN KREPIMO OBČUTEK VARNOSTI V DOMAČEM ZAVETJU. NATO DOVOLIMO OTROKOM, DA ONI NAM TE PRAVLJICE “PREBEREJO”, TOREJ PRIPOVEDUJEJO V NJIHOVEM JEZIKU OB ILUSTRACIJAH (TO BO SMEHA IN PONOSA, JA!)

PO NAŠIH INFORMACIJAH IN LASTNIH IZKUŠNJAH, TE DNI DOMA VSI VELIKO KUHAMO IN PEČEMO (IN, SEVEDA, JEMO, HI – HI). OB TEM PREDLAGAMO, DA PRAVLJIČNE JUNAKE IN SCENE OBLIKUJETE IZ TESTA. ZA BARVITOST LAHKO UPORABITE BARVE ZA ŽIVILA ALI KAKŠNA LIKOVNA SREDSTVA ZA BARVANJE, ČE SO VAM/VAŠEMU ŠOLARJU PRI ROKI. TESTO JE NENEVARNO PRI MOREBITNEM ZAUŽITJU, HKRATI PA IDEALNO ZA RAZVIJANJE PRSTNIH SPRETNOSTI, SPROŠČANJE NEŽELJENE ENERGIJE … IZ “PREKUHANIH” KUHALNIC LAHKO IZDELATE LUTKE itn.

TA IZZIV NAM LAHKO POMAGA TUDI PRI ZLAGANJU PERILA. V PRAVLJIČNE JUNAKE SE LAHKO OBLEČEMO KAR SAMI ALI PA ZA TO UPORABIMO “PLIŠKOTE”. LUTKE LAHKO TU IZDELAMO IZ NPR. “PREHOJENIH” NOGAVIC.

ČE IMATE MOŽNOST, SE OB TEM FOTOGRAFIRAJTE IN SNEMAJTE, NATO PA OTROKU POSNETKE POKAŽITE IN PREDVAJAJTE, SAJ JE TO SAMOVREDNOTENJE POTREBNO IN ODLIČNO ZA NJIHOVO SAMOPODOBO. OVEKOVEČIMO TE TRENUTKE, KI BODO PRAV TAKO DOKAZ, DA SMO TUDI V NELEPIH IN ČUDNIH ČASIH  ŽELELI IN ZMOGLI IZ SEBE “POTEGNITI” NAJBOLJŠE.

POLŽKI OBOŽUJEMO  GLASBO, ZATO VAS ŠE VABIMO, DA SVOJE DRUŽENJE IN IGRO KAR PO SVOJE “URITMITE”, TAKO V PESMIH KOT PLESU. GLASBILA PA SO NAM ŽE “PRI ROKI” (ROKE, NOGE, USTA), LAHKO PA JIH “NAJDEMO” TAKO V KOSIH POHIŠTVA KOT VSEM OSTALEM, KAR NAS V DOMU OBDAJA. POJTE, PLEŠITE, SMEJTE SE IN “NE DAJTE SE”!

 

BODITE SVOJI, BODITE ZDRAVI, BODITE VARNI IN DOMA, PA ČIM PREJ NA SNIDENJE!

***** OTROČKI, ŠKRATKI, SONČKI, IMAMO VAS RADE , VSAKEGA POSEBEJ IN VSE SKUPAJ HKRATI, IN POGREŠAMO VAS!!!

 

Vaše vzgojiteljice/ “tete”/ in kakorkoli še drugače nas “kličete”: BELMA, MAJA P., MAJA L., INES