JAGODNI TIRAMISU
SESTAVINE
1 kg jagod
400 g baby piškotov
500 g sira mascarpone
2 veliki žlici kisle smetane
7 velikih žlic sladkorja
2 vaniljeva sladkorja
200 g smetane za stepanje
3jajca
3 velike žlice soka limon
POSTOPEK
- Jagode operemo ter jih damo v odcejalno posodo.
- Narežemo na koščke, nanje pa posujem malo sladkorja, da spustijo svoj sok.
- V posodi pustimo stati kakšne pol ure, nato pa jagode še ožamemo.
- V drugo posodo lahko že dodamo mascarpone, kislo smetano, sladkor, vaniljev sladkor ter sok
- Beljake in rumenjake ločimo. Rumenjake dodamo v posodo, kjer so ostale stvari za kremo. Vse skupaj dobro zmešamo. Beljake stepemo ter jih na koncu dodamo tej kremi.
- V sok od jagod namakamo piškote. Ena plast piškotov, ena plast kreme… To počnemo, dokler nam ne zmanjka piškotov.
- Na koncu stepemo še smetano, ter jo namažemo na tiramisu.
Po želji ga lahko posujete s kakavom ali na koščke narezanimi jagodami.
Pa dober tek!
JAGODNI TIRAMISU lahko najdete tudi na spletni strani: https://www.kulinarika.net/recepti/sladice/jagodni-tiramisu/19740/