• LUTKALNICA – 3. del (lutkovna delavnica za otroke)

 

  • LAČNA GOSENICA

Potrebuješ:

 

Tulce toaletnega papirja

Vrvica

Flomastre ali barvice

Lepilo

Škarje

 

Prazne tulce toaletnega papirja pobarvaj in prereži na polovice.  Na vsaki strani polovice tulca  naredi po dve luknjici, skozi kateri boš napeljal vrvico. Skozi luknjice tulcev, ki so namenjeni trupu gosenice povleci vrvico. Iz zadnje polovice tulca izreži krog in izdelaj glavo gosenice. Posebej izreži še dve tipalki in ju prilepi na zadnjo stran glave. Za konec glavo gosenice prilepi na prvi člen trupa.

 


 

 

  • POMLADNA DEKORACIJA

Na liste papirja narišite pomladne motive (cvetlice, travniške živali,…). Izreži in jih nalepi na vidno mesto. Mlajšim otrokom pri striženju pomagajo starši.

 

 


 

  • LUTKALNICA – LUTKOVNA DELAVNICA ZA OTROKEPRVI DEL (posnetek)

 

 


 

  • PREDLOGI ZA VELIKONOČNE PIRHE


PIRHI PIŠČANČKI

Piščančki so že tako simbol velike noči- zakaj jih ne bi ustvarili tudi na svojih pirhih? Simpatični pirhi, ki bodo zagotovo navdušili vaše najmlajše. Prvi del priprave teh pirhov je povsem preprost; jajca pobarvate z navadno rumeno barvo. Ko se pirhi posušijo vzemite flomastre in z njimi narišite kljunčke, oči in krilca. Simpatični piščančki so tu.

 

MARMORNI PIRHI

Zabavni in naključni vzorci povsem brez truda, potrebujete pa le olivno olje. V običajne barve za pirhe vmešate žličko olivnega olja. Olje bo poskrbelo, da se jajca ne bodo enakomerno obarvala, kar bo zagotovilo zanimive in nepredvidljive vzorce na vaših pirhih.

 

  • PIŠČANČEK V LUPINI

Potrebuješ:

– list papirja

– svinčnik ali črn flomaster

– rumena barva