Spoštovani starši!

 

Vrtci bodo 26. 1. 2021 začeli z obratovanjem v polnem obsegu. To smo delavci vrtca res nestrpno čakali.

Sedaj vam ponovno pošiljamo nekaj osnovnih navodil ter obrazec za prijavo otroka v vrtec. Prijavnico pošljite po pošti (navadni ali elektronski pošti), vendar najkasneje do ponedeljka, 25. 1. do 10. ure. Pri organizaciji dela v vrtcu bomo morali v čim večji meri upoštevati vsa navodila in priporočila. Vsega ne bomo mogli uresničiti, saj je v vrtcu med otroki zelo težko držati varnostno razdaljo, bomo pa naredili vse, kar je v naši moči. Prosimo vas, da nam pri tem pomagate tudi vi.

OBRAZEC ZA PRIJAVO

Zato na priloženo prijavnico vpišite TOČNO uro prihoda in odhoda otroka. Ta podatek nujno potrebujemo zaradi razporeditve strokovnih delavk in urnika dela. Če prijavnice do ponedeljka, 25. 1. do 10. ure ne bomo prejeli, bomo to razumeli, da otrok vrtca v naslednjem tednu ne bo obiskoval. Naknadno vključitev v vrtec nam boste posredovali s priloženo prijavnico.

V kolikor bo otrok odsoten med tednom zaradi kakršnegakoli razloga, prosimo, da nas o tem obvestite. Če otrok zboli,  nujno sporočite v vrtec za kakšno bolezen  gre, ker je pomembno zaradi nadaljnjih varovalnih zdravstvenih ukrepov v skupini. To sporočite na telefon 040490509 ali po elektronski pošti.

 

PRIHOD OTROK V VRTEC: Otroke pripeljite v vrtec najkasneje do 8.30. Le tako boste otroku omogočili uspešno vključitev v delo skupine, ostalim otrokom pa nemoteno izvajanje dejavnosti.

 

VRTČEVSKI VHODI:

Starši otrok iz skupin Polži, Čebele, Pike in Metulji vstopate v vrtčevske prostore skozi vhod matične skupine.

Otroci skupin RIBE in ŽABE vstopajo samo skozi spodnji vhod novega dela vrtca. Otroci skupin MRAVLJE in SOVE vstopajo skozi zgornji vhod novega vrtca. Sprehajanje po vrtcu staršem in zunanjim obiskovalcem ni dovoljeno, razen na povabilo strokovnega delavca.

 

ZDRAV OTROK: Vaša dolžnost in obveza je, da v vrtec pripeljete ZDRAVEGA OTROKA. Če strokovna delavka opazi, da so pri otroku bolezenski znaki (npr. vročina, bruhanje, kašelj …), vas bo poklicala. V tem primeru morate priti po otroka v najkrajšem možnem času.

 

PROTOKOL RAVNANJA PO SMERNICAH NIJZ: V vrtec starši z otroki vstopate upoštevajoč varnostno razdaljo (min. 1. 5 m). Starši morate imeti obvezno zaščitno opremo – maske (svoje maske). BREZ MASKE NI DOVOLJENO VSTOPANJE V VRTČEVSKE PROSTORE. Neupoštevanje nošenja mask bomo sporočili zdravstvenemu inšpektoratu.

 

Ob vhodu bodo nameščena razkužila. Ob vstopu  in izhodu si obvezno razkužite roke.

  • Otroke prvega starostnega obdobja (v starem delu vrtca) preobujete in preoblečete starši in ga nato v garderobi oddate strokovni delavki. Prepovedano je vstopanje v igralnice!
  • Starši otrok drugega starostnega obdobja – SOVE, MRAVLJE poskrbite, da se otrok preobuje, preobleče in nato ga s pogledom spremljate, dokler sam ne vstopi v igralnico. Starši v igralnico ne vstopate, s pogledom spremljate otroka dokler niste prepričani, da je v igralnici.
  • Izjemoma v igralnico vstopijo starši otrok novincev v 1. tednu uvajanja, ob upoštevanju vseh navodil.

 

REZERVNA OBLAČILA: vsak otrok MORA imeti v vrtcu rezervna oblačila in vrečko za shranjevanje umazanih oblačil. Vrečko z umazanim perilom dnevno odnašate domov. Igralnice se bodo kljub zimskim temperaturam zračile, zato naj bo otrok oblečen v več plasteh po sistemu »čebule«

IGRAČE: v vrtcu igrače, ki jih prinašajo otroci od doma niso dovoljene. Izjemoma ima lahko otrok »ninico« (če brez nje ne more zaspati), ki jo bo strokovna delavka dala otroku tik pred spanjem. »Ninico« starši pustite v otrokovi košarici v garderobi.

 

ROJSTNI DNEVI: do preklica, v vrtec ne smete nositi ničesar od doma. Strokovne delavke bodo vseeno obeležile otrokov posebni dan, na primeren način, ki bo zadovoljil tako otroka kot varnostne ukrepe.

 

 

 

Hvala vam za razumevanje in sodelovanje.

 

Karmen Mekota,                                                                                          Vlasta Urška Baraga,

pomočnica ravnateljice                                                                                    ravnateljica