Spoštovani starši,

skladno z vladnimi ukrepi zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 se začasno prepoveduje zbiranje ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih.

Za predšolske otroke je organizirano nujno varstvo v minimalnem obsegu, če sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ter zaposleni v poklicnih gasilskih enotah. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca. Starši lahko pripeljejo otroka v vrtec le ob predhodni, praviloma spletni prijavi.

12258_Potrdilo delodajalca april 21

Prijave za vključitev otrok v oddelke nujnega varstva  potekajo do srede 31. 3. 2021 do 12.00 preko spletnega obrazca na spodnji povezavi:

https://www.vrteckoper.si/p280/Prijava

Ob prihodu v vrtec (ali najkasneje prvi dan ob odhodu otroka iz vrtca) morajo starši strokovni delavki predložiti potrdilo delodajalca za oba starša (priloga).

V vrtec bomo sprejeli le POPOLNOMA ZDRAVE OTROKE. Če bomo pri otroku opazili znake respiratorne bolezni, vas bomo poklicali in boste morali priti po otroka. Otrok naj ima s seboj poleg copat tudi rezervna oblačila. Otrokove stvari shranite v vrečki z imenom.

V območje vrtca lahko vstopate LE ZDRAVI in z ZAŠČITNO MASKO. Ob vstopu v zgradbo vrtca si morate OBVEZNO RAZKUŽITI ROKE.  Otroka naj v vrtec pripelje in iz vrtca odpelje ena odrasla oseba iz istega gospodinjstva. Stavbo zapustite v čim krajšem času, po najkrajši možni poti in se ne zadržujte v garderobi in na igrišču vrtca. V igralnice vstopajo le otroci. Ob prijavi navedite uro prihoda in odhoda otroka iz vrtca in prosimo, da se zapisanih ur tudi držite, saj le tako lahko ustrezno organiziramo delo v vrtcu.

Oprostitev plačila staršev za vrtec v času od 1. 4. do 11. 4. 2021

V času zaprtja vrtcev oziroma ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo. V vrtcu bodo otroci razporejeni v manjše skupine. Poskrbeli bomo, da se bodo otroci v vrtcu dobro počutili in preživeli dan v spodbudnem in varnem okolju.

V kolikor se bo med tednom pojavila nujna potreba po dežurnem varstvu, nas lahko pokličete vsak delavnik med 8.00 in 14.00 uro na številko 040 490 572 ali 05 6626 580. Na tej številki smo vam na voljo tudi za ostala vprašanja.

Otroci bodo v vrtcu razporejeni v manjše skupine. Starejši otroci (ŽABE, RIBE, SOVE, MRAVLJE) bodo predvidoma v novem delu, mlajši v starem delu vrtca. Oblikovanje skupin bo dokončno odvisno od števila prijavljenih otrok. Razpored bomo jutri objavili na spletu. Poskrbeli bomo, da se bodo otroci v vrtcu dobro počutili in preživeli dan v spodbudnem in varnem okolju.

Naredimo si lepe praznike in predvsem ostanimo zdravi.

Ravnateljica, Vlasta Urška Baraga