Od ponedeljka, 4. julija, bo zaradi del pri izvedbi novogradnje Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije začasno spremenjen prometni režim. Na cesti med vrtcem in novogradnjo  bo v času izvajanja del, okvirno med 7.  in 17.  uro, promet potekal izmenično enosmerno. Še naprej bo omogočen dostop krajanov in obiskovalcev do stanovanjskih objektov.

Dela bodo potekala čez celo poletje in najbrž še v septembru.

Da bi v čim manjši meri vplivali na prevoz otrok v in iz šole, se je z začetkom del počakalo do konca šolskega leta, ko je manj prometa in parkiranih vozil. Zaradi del ne bo mogoče parkirati  na do sedaj označenih mestih, zato vsem  svetujemo, da v času trajanja del uporabite ostala bližnja parkirišča (makadam parkirišče ob glavni cesti in nasproti pokopališča).  Za dostop do vrtca bo v času trajanja del  na voljo le spodnji vhod.

Sprememba prometnega režima bo od vseh nas zahtevala veliko potrpežljivosti in prilagajanja, vendar je pred nami cilj, ki bo vse neprijetnosti omilil. Gradnja težko pričakovane nove šolske zgradbe je v polnem teku in bo predvidoma zaključena konec leta 2022, šolarji pa se bodo v njo preselili med zimskimi počitnicami leta 2023.

Ravnateljica
Vlasta Urška Baraga