Spoštovani starši, skrbniki!

 

Obveščamo vas, da bomo v ponedeljek, 18. 3. 2024, na rojstni dan Srečka Kosovela, organizirali lutkovni koncert Nesem sončnico na rami, v izvedbi Nike Solce.  

O izvajalki in kratek opis predstave: Nika Solce je vsestranska umetnica lutkarica in pevka, ki svojo glasbeno govorico združuje z ljudskim izročilom. Že od rane mladosti nastopa z glasbeniki z vsega sveta in išče nove priložnosti za izražanje tako znotraj divjih balkanskih ritmov kot indijskih duhovnih pesmi. A s pomočjo izrednega smisla za lastne melodije, ki jih združuje z glasbo iz drugih delov sveta, njene interpretacije ne vodijo le na popotovanje znotraj in zunaj nas, temveč so tudi nadvse izvirne. Glasba, ki jo izvaja z različnimi glasbeniki in mednarodnimi zasedbami, je preplet ljudskega izročila, avtorske glasbe in uglasbitev poezije Franceta PrešernaSrečka KosovelaFerija Lainščka, ter drugih slovenskih poetov… Njena glasba je čutna, nežna in temperamentna hkrati. Mešanica balkanskih, španskih ritmov in slovenske zemlje. ​

Nika je tudi lutkarica. V svojih lutkovnih predstavah združuje svoja dva svetova, lutkovnega in glasbenega.

                                    LUTKOVNI KONCERT NESEM SONČNICO NA RAMI

Temelj glasbene predstave Nesem sončnico na rami, je uglasbena otroška poezija Srečka Kosovela, ki jo je Nika skupaj z moldavskim violončelistom Martinom Neago uglasbila, posnela in izdala kot glasbeno ploščo. Glasba je nadgrajena z lutkovno animacijo in pripovedovanjem zgodb, v katerih oživijo pravljični liki iz Kosovelove poezije za otroke. Predstava razgrinja celo paleto občutij, pretanjenih opisov narave in ljubezni do živali in človeka. Otroke vabi k čudenju, jih skuša raznežiti in razigrati ter jih zazibati z ritmi čudovite in premalo znane otroške Kosovelove poezije.

Predviden strošek predstave je cca. 4.06 EUR na otroka, v kolikor si bodo predstavo ogledali  vsi otroci. Namenjena je otrokom I. starostnega obdobja in otrokom skupine Žabe (3-4 leta).

Stroškovnik je pripravljen za udeležbo vseh otrok, zato se lahko v primeru drugačnega končnega števila končni strošek spremeni. Znesek starši poravnate po položnici.

 

 

 

Pomočnica ravnateljice,                                                                                                                             

Karmen Mekota