Vrtec Škofije je v sredo, 9. oktobra, slovesno praznoval 10. obletnico dograditve. Dogodka so se množično udeležili starši, skrbniki, otroci, krajani ter številni gostje, med njimi g. Timotej Pirjevec, vodja urada za družbene dejavnosti Mestne občine Koper, predsednik krajevne skupnosti g. Matjaž Čok ter podpredsednica ga. Erika Markežič Kapelj. V prazničnem vzdušju so otroci in strokovne delavke organizirali ustvarjalne delavnice za otroke in starše, ki so odražale utrip vsakdana v vrtcu, medtem ko so otroški izdelki krasili skupne prostore in pričali o kreativnosti in radovednosti malčkov.

Praznično vzdušje so popestrili nastopi otrok iz vrtca in šole, ki so se predstavili z dramskimi, plesnimi in pevskimi točkami. Kulturni program je izžareval veselje in ustvarjalnost otrok, ki so na koncu skupaj zapeli vrtčevsko himno Čebelnjak, ob glasbeni spremljavi g. Andreja Gropajca na harmoniki.

Ponosni smo na izvedbo dogodka, ki je še enkrat pokazal, kako pomemben je vrtec kot prostor, kjer se otroci učijo, rastejo in se povezujejo z družbo. V sklopu praznovanja smo se spomnili na zgodovino vrtca in pomen predšolske vzgoje za širšo skupnost.

Iskrena zahvala gre vsem vzgojiteljicam, pomočnicam vzgojiteljic in podporni ekipi za organizacijo dogodka ter za njihovo vsakodnevno predanost pri ustvarjanju varnega in spodbudnega okolja za naše najmlajše. Prav tako se zahvaljujemo staršem in krajevni skupnosti za neomajno podporo, brez katere naš vrtec ne bi bil to, kar je danes – srce skupnosti, kjer se otroci razvijajo v samozavestne in ustvarjalne posameznike.

Obletnica je bila priložnost, da se ozremo nazaj na vse dosežke, ki smo jih skupaj ustvarili, ter da z optimizmom zremo v prihodnost, ki jo bomo še naprej soustvarjali s strokovnostjo, ljubeznijo in skrbjo za naše otroke.